Аюрведична фізіологія людини.Семінар 21.01.2017р.

Аюрведична фізіологія людини.Семінар 21.01.2017р.

Запрошуємо на черговий семінар циклу “Ведичні знання про здоров’я”, що проводить доцент наук Шрі Харі Дас (Юрій Адамович Степанюк). Ми мали честь познайомитись з цим видатним лектором, філософом, науковцем і педагогом, творцем першого українського підручника з Аюрведи для ВУЗів “Ведичні знання про здоров’я”, 3 грудня минулого року, на ввідній лекції. Цього разу дізнаємось про себе, як мікрокосм, побачимо оболонкову структуру тіла, отримаємо визначення конституції тіла за дошами, вивчимо тканини тіла – дгату, дізнаємось про захисну життєву складову – оджас і руйнівну  аму в тілі, торкнемося нашої чакрової  структури. Намасте!

“Аюрведа бере свої витоки від створіння світу, господь сказав: “Я знаю тіло твоє і присутній в ньому. Це знання і я є наукою про життя”. Медицина усіх прадавніх цивілізаціїй, що зароджувались на території сучасної Європи, Азії,Близького сходу отримала коріння саме від неї, в часи, коли ці знання поширювались з Індії древнім світом…” Принципи побудови живої істоти з точки зору аюрведи значно відрізняється від суто матеріалістичних догм, на яких базується сучасна “традиційна” медицина.

“Сучасна позиція пануючого тлумачення роздільності душі й тіла, коли людину не вчать шукати причини проблем у самій собі й зобов’язують лікаря лікувати всі недуги, є жахливо безвідповідальною.
Аюрведичний метод роботи над собою полягає у: – вивченні себе – визначенні своєї споконвічної конституції тіла (природи тіла – пракріті); – вивченні впливу на людину їжі, емоцій і навколишнього середовища; – досягненні внутрішньої гармонії й гармонії людини з навколишнім середовищем.
Аюрведа ставить пацієнта в активний стан, і спрямовує його дії і волю по відновленню і стійкості власного здоров’я в правильне русло. В першу чергу пацієнт мусить пізнати себе, для чого необхідно:
– розвинути чутливість і спостережливість;
– уважно стежити за тим, який ефект справляє усе, що ви робите та їсте;
– помічати зміни, що відбуваються в тілі у зв’язку з порами року, місцем знаходження, часом доби, соціальною ситуацією та їжею;
– зв’язати вплив на себе навколишнього середовища з часом;
– визначити себе як особистість;
– скласти список фізичних, ментальних реакцій і проблем та усунути фактори, що на них впливають;
– зіставити спостережувані дані з таблицями описів дош і знайти причини виникнення дисбалансу дош в організмі.
Орган, у якому розташовується доша, має схильність до того розладу, що характерний для цієї доші.”

Шрі Харі Дас. Підручник “Ведичні знання про здоров’я”.

Місце: йога-студія вул.Зелена,20

Час: 21.01.2017 11:00-15:00 год.

Тел.096-8034770

Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/963808656989744/